dinsdag 2 december 2008

Financiële info blijft vaak ongelezen

De AFM is druk doende om nieuwe afspraken te maken om financiele producten inzichtelijker te maken voor de consument. Maar de consument doet nauwelijks moeite om zich te verdiepen.

Dit is de bevinding van divers deskundigen en toezichthouders in het Nederlands Dagblad. Directeur Harman Korte van de AFM zegt hierover: "Transparantie alleen is niet genoeg. Sommige mensen wíllen hun hypotheek of pensioenregeling niet begrijpen. Daar moeten we mee leven."

Volgens CentiQ, een samenwerkingsverband van overheid, consumenten- en brancheorganisaties, is informeren alleen niet voldoende. De consument moet er bewust van worden dat er voordeel valt te behalen bij het zoeken naar een geschikt financieel produkt .

Er is al veel gedaan aan het inzichtelijker maken van financiële producten en de zorgplicht van de aanbieder. Echter is de informatievoorziening toch nog gebrekkig. Een advieseur is in principe nogsteeds een verkoper en heeft er baat bij het ingewikkeld te houden.

De Nederlandse Vereniging van Assurantieadviseurs (NVA)vindt dat er te snel met het vingertje gewezen wordt naar de adviseur. Zij vragen zich ook af of de extra informatie ook daadwerkelijk een verbetering is. "Feit blijft dat we te maken hebben met mensen die meer energie steken in het uitzoeken van een nieuwe koelkast dan van een hypotheek." aldus NVA.

Bron: Nederlands Dagblad

1 opmerking:

Tom zei

Als je op zoek bent naar een geschikte lening, bezoek dan zeker eens deze website: www.lenen-lening.be
mvg