woensdag 5 november 2008

De banken zijn ondankbaar

De Nederlandse banken willen dat Wouter Bos de verhoogde spaargarantie voor consumenten wijzigt of zelfs beëindigd. Dit hebben ze in een officiële brief aan de minister kenbaar gemaakt.

De spaargarantie moet in de praktijk door de gezonde banken betaald worden. Vooral nu de spaargarantie verhoogd is van 38.000 euro naar 100.000 euro per rekeninghouder lopen de banken een groot risico. Als er een bank failliet gaat zullen de overige banken hiervoor opdraaien. Dit kan de andere banken miljarden kosten.

Vooral Rabobank is een groot voorstander voor het stopzetten van deze regeling. De bestuursvoorzitter van Rabobank, Bert Heemskerk, pleit voor een verzekering die spaarders kunnen afsluiten in het geval een bank failliet gaat. Hoe minder solide de bank, hoe hoger de premie.

De Rabobank vindt zelfs dat Minister Bos zich niet aan de wet heeft gehouden, omdat de verhoging van de garantie niet in overleg met de banken is geweest.

Overigens blijkt nu dat de regeling ook maar voor een jaar geldig is. Binnenkort zal de minister gaan overleggen met de banken.

Wat is uw mening hierover? Na alle inspanningen van de regering om de banken staande te houden en daarmee de economie te redden, komt dit ondankbaar over.

Meer over Spaargarantie >>

1 opmerking:

Anoniem zei

Tsja "rood" wil altijd populair doen , de goede groep lijken et. over andermans rug !
Ik vind het o.a. belachelijk dat die man met zijn "loesersclub" ( want ze kregen de laatste tk verkiezingen net als CDA flinke kiezersklop )uberhaupt durft te gaan regeren , eisen zoals generaal pardon durft te stellen !!!
Ook zoiets over andermans rug , want hoeveel % van dit volk wil dat helemaal NIET en betaalt bezuinigt er nu toch voor aan mee ?

"ROOD / LINKS" junta c.q. dictatorschap kun je dit gerust noemen !!!
Zolang we het huidige kies / machts stelsel houden we dit gezeik absoluut !

We moeten heel heel snel naar uitslag gebonden volksreferendums toe , voor alle landsbelangrijke zaken !

Maar let op daar hoor je de "Haagse Junta" nooit over , en dat zal er op normale wijze ook NOOIT komen .

Is het u ook nog niet opgevallen , dat op alle hoge posten "satans zonen en dochters zitten ?